AdBlock

Dėmesio!

Norėdami matyti turinį išjunkite reklamas blokuojančias programas.

Maisto kelias

Serija 9

Trukmė 22min., patalpinta 2018-09-01, 10:00

Kulinarinių kelionių laida "Maisto kelias" kartu su žiūrovais leisis į skonių ir potyrių kupiną kelionę per visas dešimt Lietuvos apskričių. Kiekvienoje laidoje bus pristatoma vis kita Lietuvos apskritis, jos autentiškos lankytinos vietos, glaudžiai susijusios su kulinarija ir maisto pramone – nuo įvairiausiomis legendomis apipintų dvarų, pilių, malūnų bei išskirtinių restoranų iki seniausių maisto pramonės fabrikų ir gamyklų. Vedėjai ragaus pagal senąsias Lietuvos tradicijas pačių dvariškių gamintus patiekalus, pažins totoriškos virtuvės subtilybes, lietuviškos duonos kepimo procesą, mokysis kepti šakočius, atras netikėčiausius gero maisto restoranėlius bei aplankys daugybę kitų Lietuvos kulinarinių perlų. "Maisto kelias" žiūrovus kvies atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų lauks ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. Šeštadienio rytais žiūrovus žadins trys gero maisto ekspertai – profesionali virtuvės šefė, kulinarinės laidos "Virtuvės istorijos" laidos vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė, legendinės grupės ŽAS narys, virtuvės guru Gidonas Šapiro-Bilas bei Lietuvoje jau 8 metus gyvenantis šefas Dilan Damplella Gamage iš Šri Lankos.